Imhotec reflecterende dak coating

Al tientallen jaren zijn de uitermate goede warmte- reflectie eigenschappen van aluminium bekend. Deze worden gebruikt in tal van toepassing in de bouw, techniek en voor medische doeleinden. Veel minder bekend is de toepassing van dit energiebesparende product in dakcoating. Door gebruik van deze coating op bitumen daken zal niet alleen het binnenklimaat enorm verbeteren maar kan ook de levensduur van het dak met soms tientallen jaren worden verlengt. De terugverdientijd is hierdoor in sommige gevallen zelfs minder dan één jaar.

- Voorkomt binnendringen van warmte via te dak in de zomer.
- Voorkomt uitstralen van warmte in de winter.
- Verdubbelt de levensduur van uw dak.
- Volledig veilig.

Warmteoverlast aanpakken bij de bron
In de zomer kunnen gebouwen met platte daken extreem warm zijn. Geen ideale plek om te wonen of te werken. Omdat via het platte meer dan 50% van de warmte binnenkomt kan daar ook eenvoudig de grootste besparing worden gerealiseerd. Een dak met warmte-reflecterende coating reflecteert meer dan 85% van de zonnestraling. Hierdoor zal de temperatuur van uw dak en de binnentemperatuur aanzienlijk lager blijven.

Win win, voor u en het milieu

Jaarlijks worden duizenden aircosystemen geplaatst die enorm veel energie verbruiken. Door te voorkomen dat warmte het pand inkomt hoeft een aanzienlijk deel van deze airconditioners niet of nauwelijks meer aan. Dit bespaart kosten voor stroom en koelsystemen terwijl u tegelijkertijd helpt de uitstoot van Co2 te verminderen.

Uw dak gaat langer mee
Een bitumen dak vervangen kost tussen de € 35,- en € 45,-  per vierkante meter en gaat 20 tot 25 jaar mee. Met één laag warmtewerende coating is uw dak beter beschermt en zal ten minste 30% langer meegaan, bij onderhoud van de coatinglaag zelfs tot 100%.
Uw pand wordt ook minder belast door spanningen van uitzetten en krimpen van de dakconstructie waardoor scheuren in muren en dakbedekking minder snel zullen optreden. U zal hierdoor dan ook aanzienlijk kunnen besparen op reparaties en onderhoudskosten.

Bestaande daken veilig coaten
Bestaande platte daken kunnen in korte tijd zonder rommel of productieverlies van deze coating worden voorzien. Omdat de coating mechanisch wordt aangebracht kunnen wij ook grote daken veilig en met garantie behandelen. Met deze coating brengt u geen veranderingen aan die de constructie of het dak veranderen of belasten. U hoeft dus geen aanpassing aan uw pand te doen en uw verzekeringspremie wordt niet hoger.

Energie besparen in de winter
Ook in de winter zal de coating warmte reflecteren, maar dan terug naar binnen. Het effect is lagere stookkosten en hoger comfort in de woning of bedrijfspand. Door de reflectielaag in de coating zal de isolatieaarde van uw dak aanzienlijk toenemen. In veel gevallen is deze standaard R= 2,5, daarbij kan tot R=1 winst aan behaald worden zodat warmteverlies via het dak tot 40% kan verminderen. Hieronder is de warmte-uitstraling zichtbaar gemaakt met een thermografische camera op een winterdag. Het donkere deel op de linkerfoto is niet gecoat, het bovenste deel van de linkerfoto is gecoat en ligt vol vol ijs. De rechter foto geeft de warmte-uitstraling weer, waarbij de temperatuur van het gecoate dak duidelijk lager is (minder warmte uitstraalt).

dakcoating_1 dakcoating_2

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseur op dit gebied. klik hier.